Πως φτιάχνουμε Shellac (λάκα)

Αναρωτηθηκατε ποτε αυτο το γυαλισμα στις πιπες με λακα πως γινεται; Πως φτιαχνουμε αυτο που μοιαζει με βερνικι;
Ιδου βημα-βημα η διαδικασια:





















Αγοραζουμε απο χρωματοπωλειο "νιφαδες γομαλακας" [ετσι τις ξερουν οι πιο πολλοι] σε οτι χρωμα μας ενδιαφερει,ειναι χυμα σε σακουλακι με χαμηλοτατη τιμη.Να κοιταξετε να γραφουν "Dewaxed" επανω για να εχουμε καλυτερο αποτελεσμα. Παιρνουμε ενα βαζακι με λαστιχο στο καπακι για να μην παιρνει αερα κατα την αποθηκευση και ενα μπουκαλι Μπλε οινοπνευμα,μην βαλετε λοσιον οινοπνευματος δεν θα γινει σωστη δουλεια!
 































Το σωστο ειναι να τριψουμε τις νιφαδες οσο γινεται πιο ψιλες και πρωτα να ριξουμε λιγο οινοπνευμα στον πατο αλλιως υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μας κολλησει λιγο μειγμα στον πατο και μετα ειναι λιγο μανουρα να διαλυθει.


















Η αναλογια ειναι 3 προς 1, δεν ειναι κακο να πεσει λιγακι οινοπνευμα παραπανω,ας γινει πιο νερουλη η λακα δεν πειραζει ισα-ισα που βολευει εαν θελουμε να περασουμε και 2ο χερι την πιπα μας.


















Ενα καλαμακι για σουβλακια ειναι εξαιρετικο για το ανακατεμα,δεν προκαλει αναταραξεις και η μυτη του παει παντου.Διαλυει ευκολα τυχον υπολειματα λακας που εχουν σφηνωθει στον πατο του βαζου αλλα εαν μερικα αρνουνται να τα βγαλετε για να μην μας δημιουργουν "σκαλωματα" σε μελλοντικα ανακατεματα.





















































Για να γινει καλυτερη η διαλυση κανουμε αυτο το αυτοσχεδιο "μπεν-μαρι" ετσι ωστε το βραστο νερο να αυξησει την θερμοκρασια στον πατο του βαζου και μαζι με το ανακατεμα να διαλυθει πληρως το μειγμα.
Συστηνω να φορατε μασκα για τις αναθυμιασεις,γυαλια και γαντια!


























Η λακα μας ειναι ετοιμη! Ενα μακτρο ή πινελο και μπορουμε να περασουμε την πιπα μας.Να την φυλαξετε μακρια απο ηλιο ή μερος με υψηλη θερμοκρασια.

















Αυτες εχω φτιαξει,ειναι στο ραφι και αναλογα το χρωμα της πιπας βαζω και αυτη που ταιριαζει.
Εμπρος λοιπον για "καλλιτεχνιες"!





« Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε 'Ελληνες ! »

« Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε 'Ελληνες ! »

Ancient Greek Hoplites

Ancient Greek Hoplites

Greece 1821

Greece 1821

Η θεωρία του Sherlock Holmes:

Η θεωρία του Sherlock Holmes:

Followers